Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 01/06/2020  έως και 26/06/2020 θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία. Η λειτουργία τους όμως θα είναι τροποποιημένη, σύμφωνα με τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19 στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να παραμείνουμε όλοι υγιείς. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα:

Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσουν.

Όλα τα παιδιά θα σχολάνε 13.15.

Η προσέλευση των παιδιών  θα γίνεται από 08.00 ως 08.15 κατευθείαν στις αίθουσές τους.

Τα παιδιά του κάθε τμήματος χωρίζονται αλφαβητικά σε δύο υποτμήματα, τα οποία θα έρχονται διαφορετικές μέρες στο σχολείο. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή την πρώτη βδομάδα το πρώτο υποτμήμα, Τρίτη, Πέμπτη το δεύτερο. Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα αδέλφια να είναι τις ίδιες μέρες στο σχολείο. Σε επόμενο μήνυμα θα ενημερωθείτε σε ποιο υποτμήμα βρίσκεται το παιδί σας.

Ακολουθείται κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει δοθεί στα παιδιά.

Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και οι καθιερωμένες ανακοινώσεις θα γίνονται εντός των αιθουσών.
Η αποχώρηση θα πραγματοποιείται ως εξής:

·         Α΄, Β΄ & Στ΄ τάξεις: μικρή είσοδος

·         Γ΄, Δ΄ & Ε΄ τάξεις: μεγάλη είσοδος

Σας παρακαλούμε με τη σειρά σας να τηρείτε τις αποστάσεις στον πεζόδρομο, όπου θα περιμένετε τα παιδιά σας.

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών στη σχολική μονάδα, φροντίζουμε όλοι να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών καθώς και των γονέων που θα βρίσκονται έξω από τις πόρτες του σχολείου.

Για τη σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής που θα εφαρμόζονται στο σχολείο  είναι απαραίτητη η συνεργασία των γονέων, έτσι ώστε οι κανόνες αυτοί να ενταχθούν στην καθημερινότητα των μαθητών.

·         Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

·         Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Οι γονείς / κηδεμόνες να μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά τους να έχουν μαζί τους κολατσιό, νερό (δεν λειτουργεί κυλικείο), ατομικό απολυμαντικό, χαρτομάντιλα ή υγρά χαρτομάντιλα. Οι μαθητές /-τριες  θα πρέπει να έχουν μολύβια, στυλό, γόμα κλπ, για να μην δανείζονται  από άλλα παιδιά. Επίσης να έχουν έναν μαρκαδόρο πίνακα. Η  χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

Οι απόντες θα πληροφορούνται για τα μαθήματα στο e-class, η πλατφόρμα του οποίου θα λειτουργεί πλέον για ενημέρωση και όχι για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η επικοινωνία με το σχολείο θα συνεχιστεί μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Επίσκεψη γονέων και κηδεμόνων στον χώρο του σχολείου θα γίνεται μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους και μετά από επικοινωνία με τον διευθυντή.

Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής

Γιώργος Γιώτης

Οδηγίες για την επανέναρξη